
Trækul:      Indirekte    
Gas:          Indirekte/middel varme  
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 7 -17 minutter 
 
3 dl hønsebouillon 
½ dl ketchup 
½ dl tomatpure 
1 lille løg, finthakket 
1 stilk blegselleri, finthakket 
½ dl portvin 
2 spsk honning 
1 spsk friskrevet ingefær 
1 spsk HP sauce 
1 spsk balsamicoeddike 
1 spsk Worcestershire sauce 
2 tsk chilipulver 
2 tsk sennepspulver 
2 tsk brun farin 
8 lammekoteletter 
 
A. Hæld hønsebouillon, ketchup, tomatpure, løg, selleri, portvin, honning, ingefær, HP sauce, balsamicoeddike, Worcestershire sauce, chili pulver, sennepspulver og farin i en kasserolle. 
Bring det i kog og lad det simre uden låg i 1 time, mens du rører i det nu og da, til saucen er blevet tykkere. 
Hæld saucen over i en foodprocessor eller blender og blend den, til den er jævn. Lad den køle af og stil den derefter i køleskabet, til den skal bruges. 
Saucen kan laves op til 3 dage i forvejen, hvis den opbevares i køleskab. 
 
B. Grill lammekoteletterne indirekte over middel varme. 
De skal grilles 7-9 min. (røde), 10-13 min. (medium) eller 14-17 min. (gennemstegte). 
Pensl begge sider med saucen de sidste 2 min. af stegetiden. 
Tag koteletterne af grillen og lad dem hvile i 3-4 min. 
Varm saucen, hvis der er noget tilbage, og server den sammen med koteletterne.