½ kg  mørt lammekød 
Marinade 
½ dl rødvin 
½ dl olivenolie 
½ tsk oregano 
1 fed hvidløg 
½ tsk peber fra kværn 
250 g store champignoner 
2 peberfrugter 
3 tomater 
Safranris: 
2 skalotteløg 
30 g smør 
2 dl lange ris 
½ l bouillon 
groft salt 
peber fra kværn 
½ g safran 
2 spsk citronsaft 
Skær lammekødet i stykker på størrelse med valnødder. 
Bland marinaden. 
Læg kødet i marinaden i et par timer eller helst til næste dag. 
Rans skalotteløgene og tern dem. 
Svits løgene i smørret. 
Kom risene i og svits dem. 
Hæld bouillonen i lidt ad gangen. 
Lad det småkoge til risene er møre. 
Smag til med salt og peber. 
Kom safran i lige før det er kogt færdigt. 
Smag risene til med citronsaft. 
Rens champignonerne og peberfrugterne 
Skær peberfrugterne i stykker og tomaterne i både. 
Sæt kødstykkerne på grillspid. 
Sæt champignon, peberfrugt og tomatbåde ind imellem kødstykkerne. 
Grillsteg kødet i ca. 5 minutter på hver side på en grillrist. 
Placer risten ca. 5 cm fra varmekilden. 
Skær resten af champignonerne, peberfrugterne samt tomaterne i småstykker og bland dem i risene. 
Lad risene småkoge endnu nogle minutter til peber og champignon er møre, men stadig lidt sprøde. 
Servér spiddene ovenpå safranrisene.