
1 løg 
2 fed hvidløg 
1 gulerod 
3 spsk olie 
1 majskolbe 
300 g jasmin eller basmati ris 
5 dl bouillon 
1 dåse (400 g) kokosmælk 
Lufttørret skinke i helt stykke eller skiveskåret 
1 forårsløg 
½-1 chili 
1 håndfuld ristede græskarkerner (kan købes færdigristede) 
 
Hak løg og hvidløg fint. 
Skær guleroden i små fine tern. 
Varm olien i en gryde, og sauter løg, hvidløg og gulerod et par minutter. 
Skær kornene af majskolben, og tilsæt dem. 
Kom risene i gryden, og vend dem rundt et par minutter. 
Hæld bouillonen på, og lad det koge under låg ca. 8 minutter over svag varme. 
Hæld kokosmælken i, og bring det i kog. 
Lad det hele hvile under låg ca. 10 minutter. 
Skær nogle "spåner" af en lufttørret skinke. 
Skær forårsløget i tynde skrå skiver og chili i tern eller strimler. 
Vend skinke, forårsløg, chili og græskarkerner i retten til sidst. 
Spis retten som den er eller til et stegt kyllingebryst. 
Kan også servers som en god forkælende frokostret. 
 
Tips: Man kan også hælde bouillon og kokosmælk i gryden, bringe det i kog og stille det under dynen i ca. 20 minutter.