
Tilpasset camping og Trangia sæt 
 
300 g oksekød i tern 
1 løg 
2 gulerødder 
1 pastinak 
2 fed hvidløg 
½ flaske rødvin 
3 laurbærblade 
Smørbolle, se Smørbolle, sovs og sauce på camping
En lille håndfuld oregano 
Kartoffelmos: 
4 bage kartofler 
Olivenolie 
½ dl revet parmesanost 
Salt og peber 
  
Kødet svitses i 5 min. i olie i lille gryde. 
Tilsæt gulerod og pastinak, skåret i rustikke tern, og finthakket hvidløg. 
Tilsæt lidt vin, og lad det simre til grønsagerne er møre - ca 10 min. 
Jævn retten lidt med smørbolle. 
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. 
Kog dem helt møre i usaltet vand i den store gryde. 
Mos med et piskeris mens der tilsættes olivenolie, parmesanost, salt og peber. 
Gryden med oksekødet er i mellemtiden sat tilbage på blusset. 
Mens kartoflerne moses varmes kødet igennem igen.  
 
 
  
 

Let gryderet. Kød og grønsager ender i samme gryde til denne ret.