
 
God og nem
aftensmad. Vi serverer en lækker kartoffelsalat med agurk som tilbehør til de
saftige rødspættefileter. 
Tænd grillen mindst ½
time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk,
før man kan grille. Du kan i øvrigt sagtens tilberede de gode fiskepakker i
ovnen. 
Arbejdstid: 30 min.
Koge- og grilltid: ca. 20 min. (+ tid til optænding af grill) 
2 personer. Er du
alene så halver portionen. 
 
#
300 g
rødspættefileter (helt uden skind) 
salt og friskkværnet
peber 
2 skiver lime 
6 forårsløg 
1 håndfuld dild 
30-50 g smør 
 
Kartoffelsalat med
agurk: 
500 g nye kartofler 
⅓ agurk 
200 g syrnet fløde 9%
eller skyr 
2 tsk dijonsennep 
salt og peber 
*
 
1. Kartoffelsalat:
Skrub kartoflerne og kog dem i velsaltet vand 8 min. 
Sluk for varmen og
lad dem trække færdige under låg 8-10 min. 
Lad dem køle af og
skær dem i skiver. 
Vask agurken, halve
r den på langs og skrab kernerne ud. 
Skær den i skiver. 
Rør syrnet fløde
eller skyr med sennep. 
Vend kartofler og
agurk i dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber. 
 
2. Tænd grillen
(eller ovnen på 225 °C) og læg to stykker bagepapir ovenpå to stykker alufolie -
de skal være ca. 30x40 cm. 
 
3. Skær hver
fiskefilet i 2-3 stykker og fordel dem på de to stykker bagepapir. 
Krydr fisken med
salt og peber. 
Læg 1 skive lime,
fintsnittede forårsløg, smørklatter og dildduske oven på fisken. 
Luk bagepapir og alufolie
tæt. 
 
4. Læg fiskepakkerne
på den varme grillrist (eller i ovnen) og grill (eller bag) i ca. 10 min, til
fisken er gennembagt. 
Åbn forsigtigt en af
pakkerne og mærk med en finger, om fisken er varm. 
Server straks
fiskepakkerne med kartoffelsalaten. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin