Logo

Røget struds med figensalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 strudseculotte på ca 1 ½ kg
8 figner
300 g blandet salat (fx. romaine, radiccho, lollo rosso, egeløv, rucola)
olivenolie
evt aromakul gerne mesquite 
 
Dressing:
2 spsk balsamicoeddike
1 spsk frisk finthakket oregano eller ¼ tsk tørret
1 spsk finthakket persille
1 knust fed hvidløg
½ dl olie
salt, friskkværnet sort peber 
 
Varm grillen op.
Læg aromakullene i vand 30 minutter hvis de skal bruges.
Flæk 4 af fignerne, læg dem på direkte varme med den overskårne side
nedad og grill dem 2 minutter indtil de er lidt brune og afgiver saft (kan
også tilberedes i en indendørsovn).
Tag dem op og lad dem afkøle.
Kom dem sammen med eddike, oregano, persille og hvidløg i en foodprocessor og tilsæt olivenolien, mens den kører.
Smag til med salt og peber og stil pureen i køleskabet mindst 20 minutter.
Skyl salatbladene, tør dem og stil dem i køleskabet.
Fjern evt. sener og hinder fra strudsen.
Pensl kødet med olivenolie.
Pensl grillen med lidt olie og smid aromakullene på og grill strudseculotten over indirekte varme ca. 1 time.
Den skal have en centrumstemperatur på 75ºC.
Tag kødet op og pak det i alufolie.
Flæk resten af fignerne og pensl dem med olie.
Sæt dem på grillen over direkte varme og grill dem 3-4 minutter.
Vend dem en gang.
Bland salatbladene med dressingen og anret salaten på fire tallerkner.
Fjern alufolien fra kødet og skær kødet i skiver.
Anret kødet og de grillede figner på hver tallerken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her