
til kød, fjerkræ, fisk og grønt, ¾ liter 
 
1 kg modne tomater 
2 dl god olivenolie 
1 løg, finthakket 
2 fed hvidløg, finthakket 
½ dl tomatpure 
1 laurbærblad 
1 kvist timian 
salt og sukker 
 
Dyp tomaterne i kogende vand, så skindet løsnes. 
Afkøl dem hurtigt i isvand. 
Fjern skind og kerner og hak tomaterne groft. 
Varm olivenolien i en gryde. 
Tilsæt løg og hvidløg og lad det simre, til løgene er klare. 
Tilsæt tomatpure og rist pureen i ca 1 minut. 
Tilsæt tomatkød, laurbærblad og timian og lad saucen koge i ca 15 minutter, til tomaterne er møre. 
Fjern krydderurterne og blend tomatsaucen glat. 
Krydr med salt og evt sukker.