
Trækul:      Indirekte   
Gas:           Indirekte/middel varme 
Forberedelse: 5 minutter. Stegetid: 6-8 minutter
 
175 g mangochutney 
1 ¼ dl appelsinsaft 
1 ¼ dl sød og skarp barbecuesauce 
8 ganske små løg eller skalotteløg 
8 skiver frisk ananas, ca. 2,5 cm tykke 
12 store rå rejer, pillede og uden tarmstreng 
12 store kammuslinger 
8 cherrytomater 
salt og peber 
 
Læg bambusspiddene i koldt vand i ½ time. 
Blend mangochutney, appelsinsaft og barbecuesauce til en jævn sauce. 
Sæt den til side. 
 
Kom løgene i en lille kasserolle og dæk dem med vand. 
Bring vandet i kog og lad det simre i 1 min. 
Hæld vandet fra og skyl løgene under rindende, koldt vand. 
Når løgene er kølet lidt af, pilles de. 
 
Sæt ananas, rejer, kammuslinger, tomater og løg på fire 30 cm lange spid. 
Drys med salt og peber og pensl dem godt med saucen. 
Læg spiddene midt på stegeristen og grill dem indirekte over middel varme i 6-8 min., eller indtil rejerne og kammuslingerne er møre. 
Vend spiddene en gang under stegningen og pensl dem med sauce. 
Server dem med resten af saucen som dip.