
 
Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en
skam. Flanksteak er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
Arbejdstid: 25 min.
Grilltid: 16 min. Ikke fryse-egnet (4 personer) 
 
#
1 okseflanksteak,
ca. 700 g 
1 spsk olie 
2 forskellige
salathoveder 
1 agurk 
8 cocktailtomater 
1 spsk balsamico vineddike 
1 spsk olie 
 
Bearnaisesmør: 
100 g smør 
1-2 tsk
bearnaiseessens eller estragoneddike 
1 lille skalotteløg 
1 bdt frisk estragon
salt og peber 
 
Tilbehør: 
grillstegt brød
eller kartofler (kogte, bagte eller grillstegte) 
*
 
Rør smørret sammen
med bearnaiseessens, finthakket skalotteløg og estragon og smag til med salt og
peber. 
Rul det ind i et
stykke pergamentpapir og stil det koldt. 
 
Gnid kødet grundigt
med salt og peber. 
Pensl det med olie
og steg det på en varm grill ca. 8 min. på hver side. 
Pak kødet ind og lad
det hvile 15 min. 
 
Skyl og tør
salaterne og pluk bladene i mindre stykker. 
Skræl evt. agurken
og skær den i tynde skiver eller strimler. 
Skær tomaterne i
både. 
Vend det hele sammen
med balsamico, olie, salt og peber. 
 
Skær kødet i tynde
skiver og anret med salat og kold bearnaisesmør. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin