Logo

Sataypinde med kødstykker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gaderne i Thailand, især i Bangkok, er overstrøet med stader, der sælger satay med kylling, svinekød, lam eller oksekød.
Satay kan enten skæres i tern eller i strimler. Disse marineres og sættes på bambusspid. De er altid populære og bliver hurtigt spist. De serveres normalt med:  Krydret peanutsauce. 

 
450 g kyllingefilet, lammefillet, svinekødsfilet eller mager steak
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk korianderfrø
1/2 tsk fennikelfrø
1 stilk citrongræs
4 skalotteløg, meget finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk lys sojasauce
1 tsk stødt gurkemeje
1/2 tsk salt
1 spsk palmesukker eller farin
1/2 tsk mildt eller halvstærkt karrypulver
4 spsk kokosmælk på dåse
1 portion Krydret peanutsauce
12 x 15 cm bambusspid lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
 
Skær kødet i 2 cm store tern eller cirka 1 cm i brede, lange strimler.
Varm en tør pande, der er tung i bunden, over høj varme.
Kom koriander- og spidskommenfrøene på panden og ryst dem over varmen i et par minutter, indtil de begynder at lugte aromatisk og er blevet lidt mørkere.
Mal dem til et fint pulver sammen med fennikelfrøene i en kaffemølle eller en morter. Fjern de tunge yderblade på citrongræsset og hak den møre kerne groft.
Kom det i en blender sammen med skalotteløgene, hvidløget og sojasaucen og blend det til en jævn pasta.
Kom blandingen i en stor skål og bland de stødte krydderier, gurkemejen, saltet og sukkeret i.
Bland kødet i, dæk det til og stil det til side, så det kan blive marineret i 2 timer ved stuetemperatur eller natten over i køleskabet.
Kom kødternene eller -strimlerne på spiddene.
Bland karrypulveret med kokosmælken.
Grill sataypindene i cirka 7-8 minutter, mens de vendes og pensles med kokosmælkeblandingen en gang imellem, indtil de er blevet let brune på ydersiden men stadig er saftige i midten.
Kom maden på en stor tallerken og server den med paenutsaucen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hjemmebagte havrundstykker af durummelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Amerikanske hamburgereEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kammuslinger og petit clams på grillEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærtærte som hos bagerenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!