
 
Gode brød til en
familietur til skov eller strand - eller bare hjemme i haven. 
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: ca. 1½ time. Bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnet (6-8 stk.) 
 
#
25 g gær 
3 dl lunkent vand 
1 dl ymer 
1 tsk salt 
350 g italiensk
hvedemel (tipo 00 eller pizzamel) 
ca. 200 g hvedemel 
*
 
Udrør gæren i
lunkent vand (maks. 37 °C). 
Kom ymer i og tilsæt
salt. 
Tilsæt det
italienske hvedemel og slå dejen sammen. 
Kom de sidste 200 g
mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt. 
Lad dejen hæve
tildækket 1 time. 
Slå dejen sammen på
et melet bord. 
Del og form dejen
til 6-8 boller eller aflange småbrød. 
Læg dem på en
bageplade med bagepapir og rids dem med en skarp kniv. 
Lad dem hæve
tildækket i 20-30 min. 
Varm ovnen op til
225 °C. 
 
Bag brødene midt i
ovnen i 15-20 min. 
Brødene kan nu
flækkes og fyldes med fx pølse eller skinke og ost på salat. 
 
Brød med skinke- eller pølsefyld: 
Tilbered dejen som
ovenfor og lad den hæve 1 time. 
Skær imens 100 g
kogt skinke eller 75 g salami i små tern. 
Når dejen slås
sammen, æltes den samtidig med skinketern eller salami. 
Form til boller
eller småbrød og bag som ovenfor. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin