
2 stor bananer (ca. 250 g) 
8 isterninger 
4 spsk florsukker 
2 spsk friskpresset limesaft 
4 dl A38 0,1% 
3 dl mælk eller friskpresset orangejuice eller hyldeblomstsaft 
Pynt: friske mynteblade 
 
Skræl bananen og skær den i mindre stykker. 
Kom bananstykker og de øvrige ingredienser i et blenderglas. 
Blend ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til isen er knust. 
Smag smoothien til og fordel den i kolde høje glas. Server straks.
 
Tips: Smoothie med banan kan tilberedes og stå i køleskabet i ca. ½ time. Blend den i ca. 10 sek. inden serveringen.
 
Energiindhold pr. portion: 710 kJ
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 79%, Fedt: 3% 
Fryseegnet: Ikke afprøvet, Tilberedningstid: 15 min 
 

Lammesatay med krydret agurkesalat
14 bambusspid - ca. 20 cm lange 
Krydret agurkesalat: 
900 g agurk
1,5 spsk groft salt 
1 dl risvinseddike 
85 g rørsukker (ca. 1 dl) 
1 lille finthakket fed hvidløg 
1 tsk fintrevet ingefær 
1 spsk finthakket rød chilipeber (1 chilipeber) 
½ tsk sambal oelek 
Myntedip: 
200 g kvark 1% eller Fromage Frais 
0,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft 
2 tsk finthakket mynte 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
500 g lammemørbrad 
½ tsk vindruekerneolie 
½ tsk groft salt 
Tilbehør: 225 g couscousgryn (ca. 2½ dl) 
 
Læg spiddene i koldt vand i ca. ½ time.
Krydret agurkesalat: Flæk agurkerne på langs og skær dem i tynde skrå skiver. Læg agurkeskiverne i en skål og drys med salt. 
Lad dem stå i ca. 15 min. 
Kom agurkerne i en sigte og skyl dem med koldt vand. 
Pres vandet af i sigten og læg agurkeskiverne i en skål. 
Kom imens eddike, sukker, hvidløg, ingefær og chili i en gryde. 
Bring lagen i kog under omrøring. 
Tilsæt sambal oelek og smag lagen til - den skal være stærk. 
Lad lagen køle af og hæld den over de afdryppede agurkeskiver. 
Stil agurkesalaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
 
Myntedip: Vend kvark sammen med de øvrige ingredienser. 
Stil myntedip tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
 
Flæk lammemørbradene og fordel dem på bambusspiddene. 
Lad olien blive varm i en pande eller grillpande. 
Steg lammesatay, ad flere omgange, ved kraftig varme i ca. 2 min. på hver side. Drys spiddene med salt og hold dem varme.
Fryseegnet: Nej