
Ved at langtidsstege spareribs bliver de møre, saftige og
meget lækre, her med coleslaw, bagt kartoffel og sourcreme
 
# Ingredienser
Spareribs: 
4 sider ribben (gris) 
Rib rub 
Sticky and sweet BBQ sauce 
Carolina gold BBQ sauce 
 
Rib rub: 
150 g salt 
85 g sort peber (kværnet) 
85 g gule sennepsfrø (kværnet) 
75 g røget paprika 
75 g brun sukker 
65 g selleri frø (kværnet) 
50 g spidskommen (kværnet) 
20 g muskatnød (pulver) 
 
Sticky
and sweet BBQ sauce: 
165 g tomat ketchup 
145 g tomatpure 
80 g røget whisky 
80 g æblecidereddike 
20 g worcestershire sauce 
15 g ahornsirup 
5 g salt 
5 g sellerifrø (kværnet) 
2 g sort peber 
0,5 g cayenne 
 
Carolina gold BBQ sauce: 
300 g dijon sennep 
150 g eddike 
150 g æblecidereddike 
60 g worcestershire sauce 
8 g salt 
0,5 g cayenne 
 
Sourcreme: 
½ l piskefløde 
4 spsk kærnemælk 
 
Mayonnaise: 
1 æggeblomme 
1 tsk sennep 
1 tsk sherryeddike 
150 ml vindruekerneolie 
salt og peber 
 
Coleslaw: 
1 spidskål (fint snittet) 
2 gulerødder (revet) 
1 løg 
30 g revet peberrod 
3 g sellerifrø (kværnet) 
2 g sort peber 
25 g eddike 
10 g flormelis 
100 g hjemmelavet mayonnaise 
75 g hjemmelavet sourcreme 
salt 
 
Bagt kartoffel: 
4 store bagekartofler 
salt til at bage på 
sølvpapir 
200 g sprødt bacon i tern 
4 blade ramsløg (fint skåret) 
1 skalotteløg (fint hakkede) 
1 bdt purløg (fint skåret) 
200 g hjemmelavet sourcreme 
200 g revet parmesanost 
olie 
salt og peber 
*
 
Tilberedning:
Rør fløde og kærnemælk sammen og lad stå ved 18-20 °C i 12
timer før retten skal serveres. 
Sourcremen skal være tyk og smage syrligt. 
 
Bland alle ingredienserne til 'Rib rub' sammen og gør klar
til brug. 
Bland alle ingredienserne til 'Sticky and sweet BBQ sauce'
sammen og gør klar til brug. 
Bland alle ingredienserne til 'Carolina gold BBQ sauce'
sammen og gør klar til brug. 
 
Gnid spareribsene god ind i Rib rub marinaden og lad dem
marinere på i køl i 12 timer. 
 
Vend spidskål og løg med en smule salt og lad stå i et par
timer på køkkenbordet. 
 
Lav den hjemmelavede mayonnaise ved at piske æggeblomme godt
med salt, eddike og sennep. 
Olie tilsættes i en tynd stråle til det blive mayonnaise. 
Bland nu mayonnaise, sourcreme, peberrod, sellerifrø, sort
peber, flormelis og salt i. 
 
Vend kål, løg og gulerødder sammen. 
Vend derefter coleslaw dressingen i kålen lidt ad gangen til
den rigtige konsistens rammes og smag til. 
Coleslawen sættes på køl indtil servering. 
 
Bag nu spareribsene, pakket ind i sølvpapir, ved 110 °C i en
ovn i 4-5 timer. 
 
Vask kartoflerne godt 
Pak kartoflerne ind i sølvpapir og læg dem på saltet - bag
kartoflerne i 45. min ved 180 grader. 
Pak nu kartoflerne ud af sølvpapiret og læg kartoflerne
direkte på saltet. 
Bag kartoflerne yderligere i ca. 30 min ved 180 °C eller til
de er helt møre. 
 
Vend nu den hjemmelavede sourcreme med revet parmesan,
skalotteløg, purløg, ramsløg, salt og peber i en skål. 
Sæt et kryds midt i kartoflerne, læg sourcreme i kartoflerne
og pyntes med bacon, purløg og olie. 
 
Når spareribsene er møre fjernes sølvpapiret og spareribsene
smøres godt ind i sticky and sweet BBQ sauce, og der skrues op for varmen så
spareribsene karamelliseres. 
Når spareribsene er karamelliseret skæres de ud og serveres
med Carolina gold BBQ sauce, bagekartoflerne og coleslawen.