Trækul:      Indirekte 
Gas:           Indirekte/middel varme 
Forberedelse: 15 minutter. Stegetid: 2 timer 
 
Pære- og kumquatchutney:
1 spsk olivenolie 
2 faste og modne pærer 
8 kumquatter 
1 løg, hakket groft 
1 hel stang kanel 
3-5 kviste frisk timian 
1 laurbærblad 
 
1 ovnklar and på knap 2 kg 
1 spsk havsalt 
salt og friskkværnet sort peber 
 
A. Pære- og kumquatchutney: Skræl pærerne til fyldet og fjern kernehusene. 
Skær pærerne i mindre stykker og kom dem i en skål. 
Skær kumquatterne i halve og kom dem i skålen. 
 
B. Varm olien op i en gryde. Hæld det hakkede løg og kanel i. 
Lad det koge i 4-5 min., til løgene er bløde. 
Skru op for varmen og tilsæt pærer, kumquatter, timian og laurbærbladet. 
Lad det koge i yderligere 2-3 min. 
Tag chutneyen af varmen og lad den køle af. 
 
C. Tag indmaden ud af anden og skyl den grundigt, skær overflødigt fedt væk. 
Læg chutneyfyldet ind i anden. 
 
D. Prik andebrystet og lårene adskillige gange med et spid og drys havsalt på. 
Læg anden direkte på midten af stegeristen og grill den indirekte over middel varme i 2 timer, mens du prikker i skindet hver halve time, så fedtet kan løbe fra. 
Anden er gennemstegt, når saften, der løber fra, er klar. 
Lad anden hvile i 15 min., før den skæres ud. 
 
E. Øs pære- og kumquatfyldet fra anden over i en serveringsskål, fjern timiankvistene, laurbærbladet og den hele kanel. 
Smag fyldet til med salt og peber og server det varmt sammen med anden. 
 
Tips: Smag på chutneyen, før du serverer den. Tilsæt eventuelt ½ tsk sukker og rør det godt ud i fyldet. 
Smagen afhænger af, hvor søde pærerne er, og om kumquatterne er stærke.