Steaks: 
4 steaks a 180 - 200 g (skåret af entrecotestykket fra højreb) 
Salat: 
2 røde peberfrugter 
1 spsk paprika 
1 fed hvidløg 
80 g mandler uden skind 
4 spsk olivenolie 
hvidløg: 
4 hele hvidløg 
4 stk alufolie til indpakning 
salt og peber 
Tilbehør: 
6 store bagekartofler 
8 skiver chorizo(pølse) (½ cm tykke) 
8 skiver aubergine (½ cm tykke) 
8 skiver squash (½ cm tykke) 
8 forårsløg 
2 spsk olie 
1 godt brød 
Steaks: 
Når alt andet er færdigt, kommes de 4 steaks på grillen og får 3 - 4 minutter på hver side. 
En god regel er altid, at når der pibler lidt rød kødsaft op, er steaken medium. 
Når kødsaften er klar, er steaken gennemstegt. 
Romesco-salat: 
Salsaen bliver kraftigere og bedre af at stå, så lav den gerne dagen før - den kan fint holde sig i køleskabet helt op til 3 dage. 
Begynd med de 2 peberfrugter. De halveres, og kernerne fjernes. 
Læg dem på en bageplade med skindsiden opad og kom dem i en 250 ºC varm ovn i ca. 20 minutter. 
Tag dem ud af ovnen og kom dem i en plasticbøtte med løg og lad dem afkøle der - så bliver 
skindet lettere at fjerne. 
Fjern nu skindet og hak frugtkødet fint. Mandlerne - uden skind - ristes i ovnen ved 150 ºC i 8-10 minutter. De hakkes fint og blandes med peberfrugtkødet i en passende skål. 
Pil hvidløgsfeddet og hak det fint. Bland det i en lille skål med paprika og olie. 
Kom det hele over i skålen til peberfrugt og mandler - rør godt rundt, så alt blandes, og smag til med salt. 
Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til næste dag - eller i det mindste et par timer. 
Bagte hvidløg: 
De hele hvidløg krydres med lidt salt og peber og pakkes ind i alufolie hver for sig. 
Bages på den varme grillrist i ca. 35 minutter, til de er møre. Husk at vende dem ofte. 
Tilbehør: 
De 6 bagekartofler skrubbes rene og halveres på langs. Pensl dem med lidt olie og kom dem på grillen i ca. 30 minutter til de er møre - vend dem af og til. 
Skiverne af chorizo, aubergine, squash og de hele forårsløg pensles også med lidt olie og grilles, til de er gyldne.