Læg koteletter midt på stegeristen og grill dem ved enten den direkte metode (2-2 ½ cm tykke) eller den indirekte metode (tykkere end 2 ½ cm). De nævnte tidsangivelser er til kød, der ønskes medium-gennemstegt (grill lidt længere, hvis kødet ønskes gennemstegt). Vend kødet efter halvdelen af stegetiden. Lad kødet hvile, dækket af alufolie, i 10-15 min., når du har taget det af grillen. Ikke alene giver det saften mulighed for at samle kraft, men kødet fortsætter med at stege og når 
således en perfekt indvendig temperatur. Stege grilles som beskrevet for okse- og lammekød. Pølser bør grilles ved den direkte metode. Hold øje med, at ilden ikke blusser op, især hvis pølserne indeholder meget fedt. For både pølser og andet svinekød gælder, at det ikke længere bør være rosa i midten. 
 
Svinekød / grilles      Vægt/størrelse    Stegetid              Stege-termometer 
Koteletter og 
nakkekoteletter        2 cm tykke        12-14 minutter      71°C 
Svinekam                 1500-2250 g     1 ¾ time            71°C 
Spareribs                 1500-1750 g     1-1 ½ time         71°C 
Mørbradstykke          350-450 g         25-35 minutter     71°C 
Pølser                       tykke/store       25 minutter          71°C