
Er det lykkedes salvien at overvintre i haven, er de første forårsblade perfekte til brug i denne tærte. Alternativt kan frisk salvie købes i velassorterede dagligvarebutikker. 
 
Dej: 
150 g blødt smør 
3 dl hvedemel 
1 æg 
2 spsk tørret parmesan (parmesan i pulverform) 
Fyld: 
4 æg 
2-3 dl sødmælk (eller letmælk/minimælk) 
salt og peber 
4 modne tomater 
1-2 spsk fennikelfrø 
salvieblade 
 
Ælt alle ingredienser godt sammen til en dej. 
Lad dejen hvile lidt i køleskabet, før du ruller den ud til en bund, der passer til din tærteform. 
Pisk æggene, tilsæt mælken og smag til med lidt salt og peber. 
Skær tomaterne i passende tykke skiver og fordel tomatskiverne i tærtebunden. 
Strø med fennikelfrø og læg salvieblade over tomatskiverne. 
Tilsæt æggemassen. 
Bag midt i ovnen ved i 30-40 minutter ved 190°C.