
Trækul:      Direkte      
Gas:           Direkte/middel varme
Forberedelse: 25 min. + 30 min. marinering. Stegetid: 6 minutter 
 
3 spsk sake (japansk risvin) 
3 spsk tør sherry 
3 spsk mørk soyasauce 
1 ½ spsk brun farin 
4 fiskesteaks på 175-200 g hver 
Grønne og sorte ris: 
350 g risblanding med vilde ris 
2,5 cm frisk ingefær 
225 g mange tout eller sukkerærter 
1 lille bundt forårsløg, skåret i smalle strimler 
 
A. Hæld sake, sherry, soyasauce og farin i en lille kasserolle og varm saucen op, til sukkeret er opløst. 
Bring saucen i kog og tag den af varmen - lad den køle af.
 
B. Læg fiskeskiverne i et enkelt lag i et stort, lavt fad og hæld den kolde teriyakisauce over. 
Dæk fadet til og stil det et køligt sted (ikke i køleskabet) og lad fiskeskiverne marinere i ½ time. 
Vend dem en enkelt gang under marineringen. 
 
C. Kog imens de grønne og sorte ris. 
Bring en stor grydefuld letsaltet vand i kog. 
Kom ingefærstykket, de langkornede og de vilde ris i vandet og kog dem efter anvisningerne på emballagen. 
Skær ærterne i 3-4 strimler på langs og hæld dem i kogende, letsaltet vand. 
Lad dem koge i 2 min., hæld vandet fra og skyl ærterne under rindende, koldt vand. 
Hæld vandet fra risene og fjern ingefæren. 
Rør ærterne og forårsløgene i de brandvarme ris. 
 

D. Tag fiskeskiverne op af marinaden og grill dem direkte over middel varme i 5-6 min. 
Vend dem en enkelt gang og pensl dem nogle gange med marinaden under stegningen. 
Server fisken sammen med de varme grønne og sorte ris. 
 
Tips: Denne opskrift kan anvendes til alle typer fisk med fast kød, der kan skæres i skiver, f.eks. tun, sværdfisk, laks, pighvar og helleflynder. Havtaske smager også dejligt med teriyakisauce, men bliver bedst, når den skæres i stykker, der sættes på spid.