
Disse tre marinader er så gode at de kun må bruges i fritiden.
 
Marinade til oksekød: 
2 spsk cognac 
1 spsk honning 
saft og revet skal fra ½ økologisk eller usprøjtet citron eller appelsin 
4 bøffer 
 
Bland cognac, honning, citronskal og -saft sammen. 
Kom bøffer og marinade i en plastikpose, og lad det ligge koldt nogle timer. 
Tag bøfferne ud af posen, og brug resten af marinaden til saucen.
 

Marinade til andebryst: 
¼-1/6 finhakket frisk ananas 
1 spsk citronsaft 
½ hakket frisk chili uden kerner eller frisk finhakket ingefær 
2 spsk olie 
1-2 andebryster 
 
Bland ananas, citronsaft, chili og olie sammen. 
Kom marinade og andebryster i en plastikpose. 
Lad det ligge koldt 2-6 timer. 
Tag kødet ud af posen, og brug resten af marinaden til saucen. 
 

Marinade til fjerkræ: 
2 dl yoghurt naturel 
2 fed knuste hvidløg 
finhakket frisk ingefær eller knuste korianderfrø 
4 kyllingebryster 
 
Bland yoghurt, hvidløg og ingefær sammen. 
Kom kylling og marinade i en plastikpose og lad det ligge koldt fra 2-8 timer. 
Tag kødet ud af posen, og kasser resten af marinaden.