
 
Krydrede kødboller
eller frikadeller er også populære under andre himmelstrøg. De tyrkiske
frikadeller kaldes köfte og er aflange kødboller med kogte ris, korender og
pinjekerner i farsen. En rå salat passer godt til den grillede smag. 
Arbejdstid: 40 min.
Grill/stegetid: ca. 15 min. (+evt. optænding til grillen) 4 personer 
 
#
250 g magert hakket
oksekød 
250 g magert hakket
lamme- eller kalvekød 
1 tsk salt 
1 tsk stødt
spidskommen 
1 æg 
1 tsk sambal oelek
eller anden chilisauce 
1 dl kogte ris 
2 fed hvidløg 
2 spsk pinjekerner 
2 spsk korender
eller rosiner 
ca. 1 dl vand 
2-3 spsk olie 
 
Rå salat: 
8 tomater, evt. både
røde og gule 
½ agurk 
2 spsk hakket
bredbladet persille 
2 tsk hakket frisk
mynte 
2 spsk olie 
1 spsk citronsaft 
salt 
Tilbehør: brød 
*
 
1. Ælt kødet sammen
med salt, spidskommen og æg. 
Tilsæt sambal oelek
eller chilisauce samt knust hvidløg, ris, pinjekerner og korender eller
rosiner. 
Ælt farsen sammen
med vand og form 12-15 aflange köfte (som tykke pølser). 
Læg dem på en
tallerken. 
 
2. Varm en grill og
pensl köfte med olie, eller hæld olien i en dyb pande. 
Grill eller steg köfte
på alle sider i alt ca. 15 min. ved middelstærk varme. 
 
3. Skyl tomater og
agurk og skær dem i små terninger. 
Bland dem med hakket
persille og mynte, olie og citronsaft. 
Smag salaten til med
salt. 
Server de
grillstegte köfte med salat og brød.