Logo

Blomkålssuppe med stegt ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækker vegetarisk suppe med blomkål of svampe. Supper er super let at lave og smager dejligt. Som ekstra pift kan du lave stegt emmentaler ost. Velbekomme.

Blomkålssuppe, vegetarisk

1 stort eller 2 mindre blomkål

1 suppevisk

salt og peber

2 spsk smør eller marga­rine

2 spsk hvedemel

2 æggeblommer (gem hviden til stegt ost)

4 spsk fløde

100 g blandede svampe eller champignon

purløg klippet

Tilbehør: saltkiks

*

*

Læg den rensede kål, der er delt i buketter, i en gryde med 1,5 l vand og suppevisk.

Bring det i kog og tilsæt salt, lad det koge til blomkå­len er netop mør - ca. 10 minutter.

Tag de pæneste buketter op og lad resten koge i endnu 10 minutter.

Purér suppen.

Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt den kogende suppe ved.

Smag til med salt og peber og lad suppen koge i 10 minutter.

Legér med æggeblommerne, der er pisket sammen med fløden, og kom de hele blomkålsbuketter samt letristede svampe (eller rå skivede champignoner) på sup­pen.

Drys ved serveringen med purløg og server saltkiks til.

Madopskrift billede

Stegt ost

4 tykke skiver Emmentaler - ca. 250 g

æggehvide

rasp

smør eller mar­garine

Tilbehør: franskbrød, Tomatsalat

*

*

Vend osteskiverne i sammenpisket æggehvide og derpå i rasp.

Steg dem på begge sider i smør eller margarine - og tag dem af panden i det øjeblik, osten begynder at smelte.

Server straks og server fransk­brød og tomatsalat til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her