Logo

Friske grønsager i olivenolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Légumes a l'Huile

1 løg, finthakket
1 gulerod, finthakket
3 fed hvidløg, knust
masser af god olivenolie
salt og peber
4 dl hvidvinseddike
4 dl vand
1 bundt sammenbundne krydderurter (timian, rosmarin, merian)
5-6 korianderfrø
10-12 hele peberkorn
1 kg vilde svampe, renset og skåret i skiver på langs
eller en blanding af små røde og grønne peberfrugter uden skind og skåret i strimler eller
auberginer, skåret midt over og strimlet på langs
4 laurbærblade
nogle kviste timian

Lav først marinaden ved at koge løg, gulerod og hvidløg i en smule olie, til de er bløde. Smag til med salt og peber, og tilsæt vineddike, vand, krydderurter, koriander og peberkorn. Lad det koge i 10 minutter. Lad grønsagerne køle af i urtevandet natten over, hæld derpå væden fra, og fordel dem i en eller flere syltekrukker. Læg laurbær og timian ned ved siderne, hæld olivenolie over, så den dækker, og sæt låget på. Gemmes i 1 måned, inden man smager på det. Serveres med en tynd skive ristet brød til at opsuge den aromatiske saft.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her