
 
Kylling i en cremet fløde- og sennepssauce på et leje af
pasta; meget lækkert og meget enkelt. 
• Karse er en C-vitaminbombe. Tilsæt karsen lige inden serveringen,
så den bevarer alle næringsstoffer. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kyllinge- og sennepspasta
600 g (4-5) kyllingebryster 
250 g pasta 
2 spsk smør 
1 spsk olie 
salt og peber 
1 løg 
1 fed hvidløg 
3 spsk grovkornet sennep 
2½ dl tør hvidvin 
2 dl fløde 13% 
friskpresset citronsaft 
1 bakke karse 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skyl kyllingebrysterne og skær dem i tern, ca. 2x2 cm. 
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. 
 
2 Opvarm 1 spsk smør og olien på en pande og tilsæt
kyllingen. 
Drys med salt og peber og brun til kyllingestykkerne ikke
længere er rosa. 
Tag kødet af panden. 
 
3 Pil og hak løg og hvidløg fint. 
Opvarm resten af smørret på panden og læg løg og hvidløg i. 
Steg til løgene er bløde. 
 
4 Kom senneppen ned til løgene og rør rundt. Tilsæt vin. 
Bring det i kog og lad det koge ind, til der er ca ⅓ tilbage. Hæld fløden på. 
Bring i kog og lad det simre i 5 min. 
 
5 Smag saucen til med salt, peber og citronsaft. 
Læg kyllingen i og lad det koge yderligere 5 min. 
 
6 Klip karsen af. 
Lad pastaen dryppe af og fordel den på tallerkenerne. 
Læg kyllingen ovenpå og drys med karse. Server straks. 
 
Tips & råd
 

Pasta findes i flere farver, at købe eller at lave selv.
Grøn pasta er som oftest smagt til med spinat, gul pasta med safran. Rød pasta
får sin fine farve af gulerods-, tomat eller rødbedesaft. Blækket fra
blæksprutter farver pastaen sort. Hvis du laver pastaen selv, kan du prøve at
krydre den med fx hvidløg, chilifrugt, svampe, krabber eller krydderurter. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 507 = kJ 2129 
Kulhydrat 41 g Protein 43 g Fedt 19 g (34%) Fibre 1 g