![Pasta vegetarisk symfoni](/images/show_images/2016/4/clip_1461058042167.png)
En symfoni af grønsager og ost kombineret med en delikat
pasta gør denne ret til en perfekt hverdagsmiddag • Broccoli, ost og mælk
bidrager med kalcium.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 12 min. 4 Portioner
# Råvarer til Vegetarisk pastasymfoni
350 g pasta
1 stor broccoli
300 g champignon
2 røde peberfrugter
50 g gorgonzolaost
3 spsk smør eller margarine
1 spsk hvedemel
2 dl letmælk
salt og sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
Skyl broccolien og del den i buketter.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Gør peberfrugterne i stand og hak dem groft.
Smuldr gorgonzolaosten.
2 Bring 2 dl vand i kog og damp broccolibuketterne i ca. 4 min.
Lad dem løbe af.
3 Smelt 2 spsk fedtstof ved god varme på en pande.
Tilsæt peberfrugt og svampe.
Brun under omrøring, til grønsagerne er møre, ca. 3 min.
4 Smelt resten af fedtstoffet i en gryde og pisk melet i.
Spæd med mælken lidt ad gangen og tilsæt gorgonzolaost.
Smag til med salt og sort peber.
Bring det i kog og lad det simre i 5 min. under omrøring,
til saucen er jævn.
Tag gryden fra varmen og tilsæt broccoli, peberfrugt og
svampe.
Bland det godt.
5 Lad pastaen dryppe af og hæld den op i en skål.
Hæld sauce og grønsager over og bland det, så pastaen dækkes
med sauce.
Server.
Tips & råd
![Pasta vegetarisk symfoni](/images/show_images/2016/4/clip_1461058042171.png)
En klassisk hvid sauce laves af fedtstof, mel og mælk.
Anvend gerne minimælk til saucen, så sparer du automatisk på
fedtet.
![Pasta vegetarisk symfoni](/images/show_images/2016/4/clip_1461058042172.png)
Gorgonzola er en italiensk, stærk skimmelost.
En lille smule giver meget smag.
Du kan naturligvis også anvende en ost med mildere smag.
PR. PORTION: Energi: Kcal 414 = kJ 1739
Kulhydrat 63 g Protein 18 g Fedt 10 g (22%) Fibre 6 g