Logo

Portobellosvampe, dybstegte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Beignets dej (frituredej):
Ca. 100 g hvedemel røres lind med 3 spsk olivenolie, lidt salt og et glas lunkent vand. Lad dejen trække. Imens piskes et par æggehvider stive med lidt salt.
Vend æggehviden i dejen.
Dejen kan krydres efter ønske med paprikapulver eller chilipulver eller hvad pulver der nu passer til det som skal dybsteges i den.
I dette tilfælde er det skivede portobellosvampe. Der kan med stor succes bruges friske karljohan svampe, men de er ikke til at drive op. Ellers kan brune champignon bruges.
Dyp derpå svampeskiven i dejen, lad det meste dryppe af igen og sving den så over i steghed olie. Et øjeblik efter er den poppet op, er blevet gylden og helt sprød. Tag den op og læg den på et stykke køkkenrulle til affedtning, inden den ryger direkte i munden. Drys med salt inden.
Husk at der ikke kan steges flere svampe af gangen, end der kan være i gryden uden at de rører hinanden. Ellers klæber den våde dej svampeskiverne sammen til en stor klump.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her