Logo

Svampesuppe med gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

2 l blandede svampe
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
5 dl vand
2-3 spsk flydende, konc. svampe- eller hønsebouillon
2 dl mælk
3 dl madlavningsfløde (18 %)
200 g Chèvre (gedeost)
salt, peber,
sukker og citronsaft
lidt olivenolie og smør
evt. ½ spsk Maizena
evt. piskefløde
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret

Børst og rens svampene forsigtigt (skyl evt. jordede svampe). Pil skalotteløgene og skær dem i tynde skiver. Knus hvidløgsfeddene med knivsbladet. Skær evt. skorpe af gedeosten.

Svits halvdelen af svampene i smør og olie sammen med løgskiverne og 2 fed hvidløg.Tilsæt bouillon, fløde og mælk og lad det koge op. Smuldr til sidst osten i og lad suppen småkoge til den får en cremet konsistens. Evt. kan den med lidt Maizena udrørt i vand. Smag til med salt, peber samt lidt sukker og citronsaft.

Rist resten af svampene i lidt olie og smør sammen med de sidste 2 fed hvidløg. Smag til med salt og peber. Fordel svampene i tallerkenerne inden suppen serveres.

Det er en god ide at servere suppen ledsaget af letpisket flødeskum smagt til med timian og en smule salt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her