1 agerhøne 
150 g  champignon eller anden svamp 
½ dl  hvidvin 
1 dl  fond 
1 dl  fløde 
30 g  smør 
40 g  hvedemel 
hvidløg 
salt og peber 
lidt grønsager, porrer, selleri, gulerod 
1 agerhøne sættes over at koge - simre - med lidt grønsager til fond. Når kødet er mørt tages fuglene op. 
Kødet pilles af og skæres i småtern. 
De rengjorte svampe deles og skæres i samme størelse som agerhønsekødet og sauteres i 30 gram smør. Herover drysses melet og der tilsættes, under stadig omrøring, hvidvin, fond og 
fløde. Kødet kommes i opbagningen og smages til med salt og peber samt meget lidt hvidløg. Dette giver smag af champignon, såfremt det anvendes med forsigtighed. 
Anrettes i forvarmede tarteletter og drysses med lidt hakket persille.