Logo

Æggekage med forårsløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frittata con cipolle fresche

5 æg
1 eller 2 bundter friske løg med de grønne toppe
50 g revet parmesanost
salt og peber
olivenolie

Opgiv den ikke når der ikke er flere forårsløg på markedet. Så laver vi den simpelthen med almindelige løg.
Prittata er til forskel fra en omelet stegt med fynd og klem. Det gør ikke noget, hvis man er så heldig, at den bliver sprød, desuden skal den vendes på mesterlig vis med en stor tallerken eller et grydelåg i passende størrelse, så den bliver sprød på den anden side også, og vi steger den i olivenolie.
Dog er det ret vigtigt at have en slip-let pande, som man er sikker på slipper, det er faktisk en forudsætning for en vellykket frittata.
Der er mange grønsager, der egner sig til at blive til frittataer, men vi plejer at bruge en grønsag ad gangen, så man kan smage, hvad det er, gerne med lidt ost. Vi regner med et æg pr. person, der spiser med, og et til panden, krydrer med lidt salt og peber, og pisker. Undtagelsen, der bekræfter reglen om den ensomme grønsag, er, at kogte kartofler, bløde løg og parmesan i en frittata er godt.
Der er lige så mange gode frittataer, som der er grønsager på markedet og i køkkenhaven, men nogle af de mest populære er ud over de nævnte - asparges, nye zucchinier med blomster, spinat, sølvbeder, hjulkrone og artiskokker. Artiskokker er en helt anden historie.

Rens løgene for de yderste blade og skær bunden af. Hak løgene groft, steg dem let i olivenolie.
Pisk æggene i en skål med ost, salt, peber og løgene.
Tør panden af med køkkenrulle. Hæld lidt ny olivenolie på panden, lad den blive varm og hæld æggemassen på. Skub æggemassen ind på midten, indtil den er nogenlunde stiv, lad frittataen glide over på en tallerken eller et grydelåg, der kan rumme den, og vend den så forsigtigt over på panden igen, så den bliver stegt på den anden side også.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her