Det minder om en mellemting mellem en marengs og et spejlæg,
og så har det et eventyrligt navn. Fænomenet 'cloud eggs' eller på dansk
'ægge-skyer'.
# Til en "sky" skal du bruge:
1 æg
*
Del blommer og hvider.
Lad blommerne blive stående i hver deres æggeskal.
Pisk hviderne stive – så stive, at man kan vende skålen på hovedet,
uden at hviderne ryger ud.
Fordel æggehviderne som skyer på en bageplade med
bagepapir.
Smør evt. papiret lidt med olie eller smør – så er de
lettere at tage af pladen igen.
Lav en fordybning i hver sky.
Sæt pladen i ovnen på 225 °C i 3 minutter.
Tag pladen ud, hæld æggeblommerne i skyhullerne og sæt
pladen tilbage i ovnen i ca. 3 minutter.
Det smager dejligt, og det er en rigtig fin, dekorativ ret.
Server nybagt rugbrød til.
Tips: Bland hviderne med 1 tsk fintrevet parmesan, 1 spsk
hakket purløg og 1 skive sprødstegt bacon brækket i små stykker (skinketern kan
også bruges).
Flere eksperimenterer også med at blande andre ingredienser
ind i skyen - blandt andet ost, forårsløg og spinat.