Logo

Kinesisk omelet - Fu Yong Hai

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

6 æg
3 jomfruhummer
2 tynde porrer
2 tynde stilke bladselleri
salt og peber
svinefedt
 
Sauce:
1 meget finthakket løg
1 fed hakket hvidløg
1 lille dåse koncentreret tomatpure
2 dl bouillon
ketchup
det tredie krydderi
Maizena
Slå æggene let sammen med de finthakkede porrer, bladselleri, salt og peber.


Kog de frosne rejer et øjeblik.
Pil dem og skær dem op i ryggen for at fjerne den sorte streng.
Skær rejerne i skiver, og kom dem i æggemassen.
Smelt en spsk svinefedt (smør eller olie kan bruges i stedet) i en middelstor omeletpande, hæld det halve af æggemassen i, og bag en lille tyk omelet ved til stadighed at skubbe æggemassen fra kanten af panden imod midten.
Når den er bagt på den ene side, vendes omeletten og bages på den anden side.
Endnu en omelet bages af resten af æggemassen.
De to omeletter lægges sammen med tomatsauce imellem og ovenpå.
Tomatsauce:
Steg det hakkede løg og hvidløg gennemsigtigt i lidt svinefedt.
Tilsæt tomatpure og bouillon og lad det simre et øjeblik.
Smag til med salt, peber, lidt ketchup og en anelse det tredje krydderi.
Jævn saucen med lidt Maizenamel, rørt ud i vand.


Fu yong hai kan varieres efter ens personlige smag.
I stedet for jomfruhummer kan man fx. bruge almindelige rejer eller dåsekrabber.
En spsk ærter kan tilsættes saucen.
Omeletten kan garneres med ananas eller bambusskud

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalkunfilet med mozzarella, gulerødder og porrer En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stegte Skagensrejer med rørt mayonnaiseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kold agurkesuppe med røget laksIskold sommersuppe med agurk, avocado og mynte er læskende på en varm sommerdag. Server...
• Heibergs Ris à la mandeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os