Logo

Kold agurkesuppe med røget laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kold agurkesuppe med røget laks

 

Iskold sommersuppe med agurk, avocado og mynte er læskende på en varm sommerdag. Server med sprøde hvidløgscroutoner og røget laks.

4 personer. Arbejdstid: 30 min.

 

#

Agurkesuppe:

2 agurker

2 modne avocadoer

1 bundt dild

6 dl grønsagsbouillon (afkølet)

2 dl yoghurt naturel

salt og peber

 

Hvidløgscroutoner:

3-4 spsk olie

1-2 fed hvidløg

8 skiver grovbrød

 

Tilbehør:

200 g røget laks eller hellefisk

*

 

Vask agurken, og skær den i terninger.

Skræl avocadoerne, fjern stenene, og skær kødet i terninger.

Tag lidt dild fra til pynt, og hak resten groft.

Blend agurk, avocado og dild med bouillon og yoghurt til en fin purésuppe.

Smag til med salt og peber.

Lad suppen blive kold i køleskabet.

 

Rør olie med presset hvidløg.

Pensl hvidløgsolie på begge sider af brødskiverne, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Rist dem under grillen i ovnen, til de er gyldenbrune på begge sider.

Skær dem i lange tynde stave.

 

Skær røget laks i strimler.

Anret den kolde suppe i skåle eller glas, og drys fisk og dild på toppen.

Server med hvidløgs croutoner.

 

TIP: Du kan servere suppen med rejer i stedet for røget fisk.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?