![Pirogger med laks og spinat Pirogger stammer oprindeligt fra Ukraine og er en indbagt ret bestående af butterdej rullet om noget indhold som kan være mange forskellige ingredienser. Her laves piroggerne med laks og spinat.](/images/articles/s2/2015/4/23/pirogger-med-laks-og-spinat.jpg)
350 g butterdej
300 g ferskrøget laks
1 løg
3 spsk margarine (mælke- og soyafri)
½ dl vand
½ tsk salt
peber
2 pakker hel spinat (a 250 g)
1 fed hvidløg
1 æg til pensling
Butterdejen tages frem og spinaten tøs op.
Puds laksen af og skær den i terninger.
Hak løget fint.
Indstil ovnen på 250ºC. Svits løget i en gryde i halvdelen af margarinen.
Kom laksen i og lad det snurre et par min.
Krydr med peber.
Tag gryden af varmen, tilsæt en æggeblomme og ½ dl vand.
Bland det godt og lad det køle af.
Hak spinaten godt og tryk den fri for væde.
Svits den i resten af smørret.
Krydr med salt, peber og hvidløg.
Kom hvedemel på bordet og rul butterdejen ud i 4 aflange plader på 30x10 cm. Læg 2 stykker på en bageplade og pensel kanterne med æg.
Læg spinat på midten af stykkerne og fordel laksen henover.
Læg tilsidst de 2 sidste plader over som låg og tryk kanterne godt sammen med en gaffel.
Lav et par lufthuller i låget og pensl det hele med sammenpisket æg.
Bages i ovnen i 8-10 min. ved 250ºC og serveres varme fx som frokostret.