Logo

Rissalat med blomkål og karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rissalat med blomkål og karry

 

Med en rest kogte ris, kan du hurtigt lave denne dejlige, fyldige salat. Server som tilbehør til et stykke stegt kød eller fisk eller nyd som en frokostsalat.

Arbejdstid: 20 min. Stege/kogetid: 8 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

200 g kogte ris (1 dl rå)

1 lille blomkål

1 spsk olie

1 tsk karry

1 økologisk appelsin

2 spsk soltørrede tranebær eller rosiner

2 forårsløg

2 spsk mandler, nødder, græskarkerner eller solsikkefrø

salt og peber

*

 

1. Del blomkålen i små buketter og rist dem et par min. i en sauterpande med olie og karry.

Tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og soltørrede bær eller rosiner.

Lad det simre mørt under låg ca. 5 min.

 

2. Hæld blomkålsblandingen over i en skål og vend risene i.

Smag til med salt og peber og lad det afkøle.

 

3. Rens forårsløgene og snit dem fint.

 

4. Hak mandler eller nødder groft (græskarkerner, solsikkefrø skal ikke hakkes).

Rist dem et par min. på en tør pande.

 

5. Drys forårsløg og ristede nødder i kerner over salaten og server som forret eller tilbehør.

 

Rissalat med blomkål og karry

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.604 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her