Med en rest kogte
ris, kan du hurtigt lave denne dejlige, fyldige salat. Server som tilbehør til
et stykke stegt kød eller fisk eller nyd som en frokostsalat.
Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 8 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
200 g kogte ris (1
dl rå)
1 lille blomkål
1 spsk olie
1 tsk karry
1 økologisk appelsin
2 spsk soltørrede
tranebær eller rosiner
2 forårsløg
2 spsk mandler,
nødder, græskarkerner eller solsikkefrø
salt og peber
*
1. Del blomkålen i
små buketter og rist dem et par min. i en sauterpande med olie og karry.
Tilsæt fintrevet
appelsinskal, appelsinsaft og soltørrede bær eller rosiner.
Lad det simre mørt
under låg ca. 5 min.
2. Hæld
blomkålsblandingen over i en skål og vend risene i.
Smag til med salt og
peber og lad det afkøle.
3. Rens forårsløgene
og snit dem fint.
4. Hak mandler eller
nødder groft (græskarkerner, solsikkefrø skal ikke hakkes).
Rist dem et par min.
på en tør pande.
5. Drys forårsløg og
ristede nødder i kerner over salaten og server som forret eller tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin