1 ½ kg kogt bayonneskinke
hele nelliker
2 dl appelsinjuice
1 ½ dl mørk farin
½ tsk tør gul sennep
2 tsk Maizenamel
40 g smør
Sværen skæres af og skinken afpudses pænt.
Rids med en skarp kniv fedtet ½ cm dybt på kryds og tværs.
I midten af hver rude stikkes en nellike.
Skinken lægges på risten i en bradepande og sættes på nederste rille i ovnen ved 175°.
Alle ingredienserne til glaseringen røres sammen i en kasserolle og koges igennem et par minutter under stadig omrøring. Smørret piskes i.
Efter 10 min. forløb hældes ca. ⅓ af glaseringen jævnt over skinken.
Ca. 10 min. senere fordeles endnu ⅓ over skinken.
Herefter pensles skinken hvert 5 min. med resten af glaseringen.
Den samlede stegetid er ca. 10-15 min. pr. ½ kg, afhængigt af tykkelsen.
Skinken kan serveres varm, lun eller kold.
Kold kartoffelsalat passer hertil, kogte marinerede grønsager, frugtsalater eller kogte majskolber med rørt smør.