Logo

Spegeskinke med Fetina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
24 personer

24 små tomater (ca. 800 g)
2 tsk vindruekerneolie
1/2 tsk sukker
1/2 tsk groft salt
8 røde peberfrugter (ca. 1 kg)
200 g Gratineringsost
3 dl brødkrumme fra hvidt brød (ca. 75 g)
2 dl frisk, klippet purløg
1/2 tsk groft salt
400 g Fetina ost
300 g renset rucola salat
24 tynde skiver spegeskinke (ca. 325 g)
48 tynde skiver italiensk spegepølse (ca, 225 g)
125 g oliventapenade (fransk olivenpure)

Pynt: purløgsstrå

Tilbehør: 600 g flûtes

Tørring af tomater: ca. 3 timer ved 125°
Grillning af peberfrugt: ca. 7 min.
Gratinering af peberdrugter: ca. 7 min. ved 250°

Halver tomaterne og læg dem, med snitfladen opad, på en plade med bagepapir. Fordel olie, sukker og salt på tomaterne. Tør dem midt i ovnen - de skal stadig være lidt saftige. Lad tomaterne køle af.
Flæk og rens peberfrugterne. Læg dem på en plade med alufolie, med skindsiden opad. Grill peberfrugterne øverst i ovnen. Tag peberfrugterne ud og dæk dem med et stykke bagepapir - og et viskestykke. Lad peberfrugterne hvile ca. 15 min. og træk skindet af dem. Del peberfrugterne i ca. 3 cm brede strimler. Læg strimlerne på en plade med bagepapir. Hak ost og brødkrumme i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. Tilsæt purløg og salt. Læg ca. 1 spsk af osteblandingen på hver peberfrugtstrimmel og gratiner dem øverst i ovnen.
Ved serveringen: Skær Fetina osten i 24 stykker og del dem i brud, Læg på hver tallerken lidt salat, Fetina, tørrede tomater, skinke, spegepølse og ca. 1 tsk tapenade. Fordel de varme, gratinerede peberfrugtstrimler på tallerkenerne, pynt med purløg og server straks.
Genveje: Tørrede tomater kan tilberedes dagen før. Peberfrugter kan grilles dagen før.

-
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 892 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kold KrikandEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tortilla - campingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Laks med stegte søde chiliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Indbagt ost i filodej med timianEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os