6-8 personer
Mørdej:
125 g koldt smør
165 g hvedemel (ca. 2 ⅔ dl) ½ tsk. groft salt
1 æg
evt. 1-2 spsk vand
fyld:
75 g blåskimmelost fx Roquefort
4 æggeblommer
4 dl piskefløde
1 knsp. peber fra kværn
*
Mørdej/bund:
Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det i mel og salt, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. med vand.
Tryk dejen sammen uden at ælte den.
Sæt den tildækket i køleskab ca. 1 time.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en springform (24 cm i diameter) med den. Tryk dejen godt til i kanten. Prik bunden med en gaffel.
Læg evt. et indlæg af alufolie eller bagepapir med tørrede bønner på dejen i formen, så tærtebunden ikke hæver under for-bagningen.
Tærtebunden for-bages midt i ovnen ved 175 °C ca. 20 min.
Fyld: Blend blåskimmelost med æggeblommer.
Rør piskefløde og peber i.
Hæld fyldet i den for-bagte bund.
Bag tærten midt i ovnen ved 175 °C ca. 50 min. til fyldet er stivnet.
Lad den afkøle lidt inden servering.
Tilbehør Fx salat med valnødder eller bladselleri.
Tip: Dejen kan tilberedes i forvejen. Holdbar ca. 1 uge i køleskab og ca. 2 mdr. i fryser.