Klassisk er godt:
Spinat og æg er en af de kombinationer, der passer så godt sammen, at man kan
få lyst til det igen og igen. Her er forslag til en lækker og hurtig
frokostret, der består af ristet brød med stuvet spinat og spejlæg.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: ca. 20 min. Stege-/kogetid. 15 min.
#
Flødestuvet spinat:
500 g frisk spinat
(eller ca. 250 g helbladet frossen)
1 dl piskefløde
Spejlæg:
2 store æg
5 g smør
salt og friskkværnet
peber
Smørristet brød:
2 skiver lyst brød
10 g smør
*
Kog renset spinat 1
min. i kogende vand, og hæld det straks i en sigte (dette kaldes også en
blanchering).
Eller tø frossen
spinat op, lad den dryppe af i en sigte, og knug væden ud.
Kog piskefløden i en
gryde ved kraftig varme, til den er cremet, og der er ca. ½ dl.
Vend spinaten i
fløden, varm igennem, og smag til med salt og peber.
SPEJLÆG: Smelt smør
på en slip let-pande.
Slå æggene ud på
panden, og steg dem ved svag varme, til æggehviderne er stivnede.
Krydr med salt og
peber.
Rist brødet gyldent
på en pande med smør.
Fordel flødestuvet
spinat på brødet.
Læg spejlæggene
ovenpå, og server straks.