Det er nærmest umuligt at lave faste retningslinjer for hvor meget der skal bruges pr person til en traditionel julefrokost, men vi vil her komme med et bud. 
Du skal tage hensyn til dine gæsters smag og appetit, og hvis du ønsker at lave rigeligt så vælg at lave ekstra af nogle af de ting, som du bruger i hverdagen eller som kan fryses ned. 
Det kunne være sild, flæskesteg til pålæg eller biksemad eller frikadeller til pålæg eller en gang kartoffelsalat med frikadeller. 
Af retterne herunder kan du vælge MAX 7 retter. 
Sild med tilbehør (karrysalat, halve æg) 1-2 fileter pr. person 
Rejer med citron og mayonnaise 
Fiskefilet med citron og remulade, 1 filet pr. person 
Æbleflæsk 100 g flæsk pr. person 
Frikadeller med rødkål 2-3 stk små pr. person 
Varm leverpostej med champignon og bacon 
Sylte med rødbeder og sennep 
Medister med rødkål 100 g pr. person 
Finker 100 g pr. person 
Mørbradbøffer med bløde løg 100 g pr. person
Glaseret skinke og grønlangkål 1 skive pr. person 
Andesteg og rødkål 1 stykke pr. person 
Flæskesteg/ribbensteg og rødkål 1 skive pr. person 
Blodpølse med æblekompot og kanel ½ skive pr. person
Ris a la mande med kirsebærsauce 
Osteanretning med frugtsalat.
Tips: I skal være meget velkomne til at kommentere denne beregning om der er for meget eller for lidt at de enkelte retter eller andre forslag til beregning af en julefrokost.