Logo

Asparges tilberedning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Asparges tilberedning


Det er en ubeskrivelig nydelse at spise friske asparges, som serveres sammen med en lille skive smeltende smør. • Tidligere brugtes asparges som naturlægemiddel. I dag er det en kaloriefattig grønsag, som er en fornem delikatesse.

 

Det er vigtigt at skylle aspargesene, både den hvide og den grønne, hvis du vil koge en fond (grønsagsbouillon) på skallerne. Efter skrælningen skal de ikke skylles mere.


Asparges tilberedning 

Skræl hele den hvide asparges.

Begynd ca. 1 cm nedenfor knoppen, tyndt i begyndelsen og tykkere mod enden.

Skær den træede nederste del af, 2-3 cm.

 

Bundt portionsvis stænger som er lige tykke, og bind dem sammen.

Man beregner pr. person: 250 g som tilbehør og ca. 500 g som hovedret.

 

Læg bundterne i en gryde med kogende letsaltet vand.

Læg et par citronskiver i, samt lidt smør eller margarine og et nip sukker.

 

Kog aspargesene med forsigtighed - ikke for længe, men heller ikke for kort tid.

Hvide asparges skal koge, alt efter tykkelse, 10-15 min og grønne asparges, 7-12 min.

 

Tips & råd

 

De bedste asparges kommer direkte fra marken, desværre har ikke alle mulighed for at plukke eller købe dem direkte fra avleren.

For at kunne bedømme aspargesene i butikken, kan man fremfor alt bemærke to ting:

frisk, saftig snitflade og en klingende lyd, når man forsigtigt slår stængerne mod hinanden, er et godt tegn.

Friske asparges smager uden tvivl bedst. Hvis man er nødt til at opbevare aspargesene en tid inden tilberedningen, så pak de uskrællede asparges ind i et fugtigt klæde, men lad knopperne være fri. Opbevar dem i køleskabet.

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hummus af grønne asparges med rugchipsAsparges er en af de lækreste grønsager og de grønne er lige til at gnave af. Hummus på...
• Aspargesmousse med grønne asparges og mandlerLækker forret, som du kan lave af skræller og endestykker fra hvide asparges
• Asparges polonaiseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærtærteJordbærtærte er en skøn dansk klassiker! Med denne enkle opskrift får du en fantastisk...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!