Logo

Filodej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Filodej

 

Filodej (fra græsk: φύλλο [udtales: fillo] 'blad') er flager af usyrnet meldej, som bruges i retter fra Balkan og Mellemøsten. Filodej er lavet af hvedemel, vand, lidt olie og raki eller hvid eddike. I nogle desserter bruges også æggeblommer.

 

Hvad er filodej? Filodej er papirtynde dejplader, der bliver dejligt sprøde ved bagning, og er et godt bud på en fedtfattig dej.

 

Filodej

Udseende

Filodej ligger pakket som en aflang rulle i forretningens fryser.

 

Anvendelse

For at forhindre pladerne i at blive tørre og porøse, bør du lægge et fugtigt klæde over pladerne, når du har pakket dem ud. Herfra tager man så en plade ad gangen.

 

Næringsindhold: Filodej indeholder ca. 2 g fedt pr. 100 g.

 

# Hjemmelavet filodej

750 g hvedemel (12.5 dl )

5 spsk olie (1 dl)
6¼ dl vand

lidt salt

2 spsk eddike

*

 

Gem noget af melet til bordet hvor du skal rulle dejen ud.
Bland de resterende ingredienser sammen - olie og melet først.

Ælt godt og lav en bolle af dejen.

Lad dejen hvile ca en time, et køligt sted.

Rul dejen ud på et bord med resten af melet - Så tynd som du ønsker den.



 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1305906-12-2020 20:06:16 Bjarne S. Nielsen
afstemningsskemaet er udformet med standardsvar, så mine valg ikke figurerer- ærgeligt, da jeg bestemt ikke tror på at jeg er en af ganske få, der 1.-Selv laver alt mad og -2. Spiser væsentligt mere varieret en svarmulighederne antyder. MVH Bjarne S.N.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?