Logo

Hjemmelavet sennep

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet sennep

 

Som med så mange andre ting, så er det bare bedre hjemmelavet. Sennep er meget nemt at lave og smager himmelsk.

 

#

100 g gule sennepsfrø
1 kop rå æblecidereddike
1 kop vand
*


Læg gule sennepsfrø i blød i vand i 2 timer, pas på de svulmer meget op.
Si vandet fra.

De blendes med 1 kop æblecidereddike og 1 kop vand, evt. lidt salt.

Så har du sennep, som er perfekt i olie eddike dressing.
Det bliver en ret stor portion, som holder ca. en måned.

 

 

Hjemmelavet sennep

Og så den grove....

 

#

1 tsk gurkemeje

45 g gule sennepsfrø og 40 g brune sennepsfrø (ialt 1 dl stødt)

1 spsk colemans sennepspulver

1 tsk estragon

½ tsk anisfrø

½ tsk stødt allehånde

1 tsk salt

1½ dl æbleeddike

3 spsk sukker

1 spsk honning

*

 

Stød sennepsfrø og anisfrø i en morter.

Saml ingredienserne i en kasserolle (på nær ca. ½ dl eddike) og varm det op tli det koger.

Hæld det over i et atamonskyllet patentglas.

 

Hæld mere eddike i senneppen over de næste par dage til du får den ønskede konsistens.

Du kan evt. spæde lidt med lidt vand.

Senneppen kan spises med det samme, men vinder ved at stå minimum 4 dage og gerne et par uger.

 

Hvis du ønsker den mindre grov, så brug en stavblender til at purer den en smule, 5-10 sekunder.

Vil du have den helt glat, så kom hele senneppen i blenderen.

 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.363 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her