
 
Ostriche all’italiana        
       
2 spsk smør 
150 g franskbrødskrummer 
1 tsk finthakket hvidløg 
2 spsk finthakket frisk persille 
24 friske østers – taget ud af deres skaller og skægget fjernet 
3 spsk reven parmesan 
lidt ekstra smør til brug ved gratineringen 
 
Forvarm ovnen til 210ºC. 
Vælg et ovnfast fad eller ovnfast serveringsfad, der er stort nok til at 
rumme østerserne i et lag.
Smør fadet. 
Lad 2 spsk smør bruse af i en stor gryde, hælder de friske 
franskbrødskrummer ved sammen med hvidløget og vend dem i smørret i 2-3 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne.
Hæld den finthakkede persille ved, bland det hele og spred ca. 
Halvdelen af denne masse ud i det smurte fad, læg østerserne over i et lag og bland derefter resten af franskbrødskrummerne med den revne ost og hæld denne blanding over dem. 
Sæt små smørklatter på toppen. 
Bag rette på øverste rist i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil brødkrummen er gylden og saften i fadet koger. 
Serveres med det samme, enten som en hovedret eller som en del af en 
antipasto.