Logo

Brandade de Morue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brandade de Morue er en slags mos af klipfisk og oliven olie som i de sydeuropæiske lande traditionelt spises om vinteren. Prøv fisken på risten brød.


250 g klipfisk eller saltfisk
250 g kartofler
1 dl olivenolie
1 dl mælk
cremefraiche 38%
3 fed hvidløg (knuste)
salt og hvid peber

Til pochering:
4 hvide peberkorn
1 lille løg i tynde skiver
1 laurbærblad
1 l. vand

*

Sådan laves Brandade de Morue


Læg fisken i blød i rigeligt koldt vand, saltfisk 24 timer, klipfisk i 2 dage. Skift vandet ofte undervejs.
Bring 2 dl vand tilsat løg, laurbærblad og peber i kog og lad det simre i 10 minutter. Kom 8 dl meget koldt vand i. Kom klipfisken i, kog op og lad den simre 5 minutter. Køl af i kogevandet. Pil omhyggeligt kødet fra benene, fjern evt. brusk og skind.

Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand, hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Purer kartoflerne. Kom klipfiskekød og lidt olivenolie i en gryde og varm igennem til fugten fra klipfisken langsomt er fordampet noget. Bland kartofler og klipfisk sammen og rør resten af olivenolien i en tynd stråle. Hæld den varme mælk i på sammen måde. (Processen kan også foretages med en røremaskine). Smag til med rigeligt hvid peber, hvidløg, salt og cremefraiche. Mosen skal være lind, blød og cremet.


Servering:

Brandaden kan både spises varm og kold på f. eks. ristet brød. Skal den opbevares mere end 24 timer, bør hvidløget først kommes i umiddelbart før serveringen. Hvis det meste af olien og mælken erstattes af to-tre æg, kan Brandaden steges til små sprøde klipfiskefrikadeller.
NB! I Portugal krydres blandingen med paprika, muskatnød og persille.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.557 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hummer carpaccio med Gironde-kaviar og knoldselleri-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svensk Gravet laksSvensk juleopskrift. En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende...
• Jomfruhummerhaler med fennikelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags æblekage fra LøkkenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!