Logo

Crostini med rejecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Crostini med rejecreme


Sprøde små brødskiver med krydret rejecreme - dette er den perfekte start på en god middag.

• Kroppen kan lettere udnytte næringsstofferne, hvis du støder 1 spsk sesamfrø i en morter og rører det i cremen.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 5 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Crostini med rejecreme:

200 g pillede rejer

1 cm frisk ingefær

1 forårsløg

et par stilke koriander eller purløg

2 tsk tør sherry eller risvin

1 tsk friskpresset citronsaft

1 æggehvide

½ tsk salt

⅛ tsk friskkværnet peber

12 skiver baguette

2 spsk sesamfrø


Fremgangsmåde:

1 Skræl ingefæren og hak den fint.

Gør forårsløget i stand og hak det fint, også det grønne.

Skyl korianderen og hak den fint.

 

2 Opvarm ovnen til 250 °C.

Hak rejerne groft og kør dem i en blender til en smørbar masse.

 

3 Bland cremen med ingefær, forårsløg, koriander, sherry, citronsaft og æggehvide.

Smag til med salt og peber.

 

4 Smør rejecremen på brødskiverne og drys sesamfrøene på.

 

5 Læg brødene på en plade og bag dem sprøde i den varme ovn, ca. 5 min.

Server dem nybagte.

 

Tips & råd


Baguetter med den sprøde skorpe er gode at bruge til crostini.

Eftersom de bages uden fedt er de særligt gode. 


I det kinesiske køkken anvender man risvin som krydderi.

Risvin finder du i asiatiske butikker og i velassorterede supermarkeder.

 

Variation: Rør 1 finthakket chilifrugt i rejecremen, hvis du vil ha' en stærkere smag.

 

PR. PORTION (3 SNITTER): Energi: Kcal 112 = ~ 470

Kulhydrat 9 g Protein 14 g Fedt 2 g (16%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rejer KreolskeVores version af kreolske rejer er præcis lige så velsmagende som original retten, men...
• Et stykke med rejerRejer er dejligt fyld i sandwich og på smørrebrød. Her er tre meget forskellige "madder"...
• Rejer med sesam og honningWokkede rejer med smag af hvidløg, ingefær og honning er en ny oplevelse. Drys ristede...
• Soupe de ChampagneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!