Logo

Fennikel - roser - Sambuca - citronmelisse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fennikel - roser - Sambuca - citronmelisse


En spændende forret fra The Fat Duck



Fennikelcreme:
4 æg
170 g smør
18 g sukker
60 g maltodextrin (1)
180 g fennikel juice
1 1/2 blad husblas
20 g citronmelisse
 
Rosengele:
220 g vand
25 g rosenknopper
10 g sukker
1 dråbe rosenessens
Salt, sukker,  citronsaft
1/2 blad husblas
 
Fennikel-te:
5 fennikelknolde
6 tebreve
1 citron
Sambuca
100 g maltidextrim
 
Fennikelchips:
1/2 fennikel
100 g vand
100 g maltodextrim (1)
 
Citronmelisse-is:
1/2 l kærnemælk
150 g maltodextrin (1)
1 citron
1 bdt citronmelisse
*

 
Fennikelcreme: Pisk alle ingredienser på nær husblas og citron i vandbad til en temperatur på 70º.
Tag gryden af varmen og tilsæt udblødt hus­blas og citronmelisse.
Pisk cremen kold i isbad, si og hæld på glas.
 
Rosengele: Kog vand, sukker, essens og rosen­knopper op.
Lad trække 20 minutter og si gennem et klæde.
Smag til med sukker, salt og citronsaft.
Mål 1 1/2 dl saft af og tilsæt den udblødte husblas
Lad geleen sætte sig lidt.
 
Fennikel-te: Pres 1/2 liter fennikelsaft af knolde­ne, tilsæt tebrevene og lad trække i 24 timer.
Si teen gennem et klæde og smag til med Sambuca.
Varm teen op og tilsæt maltodextrin samt saft af en citron.
Kør teen på en ismaskine før servering, til konsistensen er som slush ice.
 
Fenikkelchips: Kog en lage op på vand og malto­dextrin.
Skær fenniklen så tyndt som muligt på en pålægsmaskine og dyp skiverne i lagen.
Tør fen­nikelskiverne ved 50°, til de er sprøde.
 
Citronmelisse-is: Rør kærnemælk og maltodex­trin sammen, tilsæt citronsaft samt citronmelis­se.
Lad trække natten over, si cremen og kør den på ismaskinen.


Anrettes på en stor tallerken.

 
(1) Maltodextrin: en sukkertype der har sukkere­genskaber, men uden at smage sødt.





Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• AntipastoAntipasto (flertal: antipasti) er det italienske ord for forret som betyder "før maden"...
• Bruschetta infoBruschetta er en madret fra det centrale Italien. Den består af grillet brød med hvidløg...
• AntipastoAntipasto (flertal: antipasti) er det italienske ord for forret som betyder "før maden"...
• Mascarponecreme med chokladetrøffel og hindbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os