12 jomfruhummerhaler med skal 
1 spsk  olivenolie 
1 fed hakket hvidløg 
1 fint hakket rød chili 
1 bdt  klippet dild 
1 skalotteløg i små tern 
Salat: 
3 fennikelknolde skåret i ultratynde skiver 
1 spsk  sukker 
3 spsk  kogende vand 
3 spsk  citronsaft 
1 tsk  revet citronskal 
1 spsk  olivenolie 
1 dl  friske små blade af bredbladet persille 
Grillet jomfruhummer: 
Flæk jomfruhummerhalerne med en stor kniv og læg dem i et fad. 
Vend olivenolie med hvidløg, rød chili, dild og skalotteløg og fordel det over halerne, drys også med salt og peber. 
Lad dem træk-ke ½ time på køkkenbordet, eller et par timer i køleskabet. 
Tænd ovnens grill. 
Grill jomfruhummerhalerne i ca. 2 min. eller til kødet lige slipper skallerne. 
Server med fennikelsalat og lyst brød ad libitum. 
Fennikelsalat: 
Opløs sukkeret i kogende vand og tilsæt citronsaft, skal af revet citron og olivenolie. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra sukker. 
Bland godt med fenniklen og lad salaten trække mellem ½ og 2 timer inden persillebladene blandes i og salaten serveres. 
Tips: 
Tynde skiver af hel fennikel laves lettest med en mandolin, et bræt med en tynd knivklinge der evt. kan indstilles. 
Det kan også gøres med en skarp kokkekniv og stor tålmodighed.