Logo

Fritter af sødkartofler med melbananer og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ukoy - Sprøde fritter med spændende ingredienser der fås i specialforretninger og i velassorterede supermarkeder. Der hører 2 slags sauce til retten: en sursød sauce bestående af 4 spsk riseddike, lidt hakket forårsløg og hvidløg,
smagt til med salt, peber og sukker. Derudover en chili/sesamsauce med 4 spsk riseddike, hakkede røde og grønne chilipebre og 2 tsk hhv. sesamfrø, sesamolie og fiskesauce.
24 stk. til 4-6 personer

250 g hele, rå dybhavsrejer
3/4 dl kogende vand eller fiskefond
1 lille rød peberfrugt
5 cm frisk ingefærrod
2 1/2 cm citrongræs eller -skal
4 forårsløg skåret i fine strimler
175 g sødkartofler
250 g modne melbananer (kaldes også madbananer) eller grønne bananer
2 æg
1 tsk gurkemeje
125 g rismel
4 hakkede fed hvidløg
2 tsk bagepulver
jordnøddeolie til stegning
salt og friskkværnet sort peber

Pil rejerne og stil halekødet til side.

Knus skallerne godt, kom dem i en gryde sammen med vand eller fond og lad dem simre under låg i 5 min.

Si fonden gennem en sigte og og lad den køle af.

Fjern peberfrugtens frø og frøvægge og skær den i 1 cm store stykker.

Skræl ingefæren og snit den i tynde skiver på langs og snit citrongræsset fint.

Skær sødkartoflen i 1/2 cm store terninger og skræl melbananerne og skær dem i små terninger.

Rør æg og fond sammen med gurkemeje, rismel, hvidløg, bagepulver, salt og sort peber.

Tilsæt rød peber, ingefær, citrongræs, forårsløg, melbanan, sødkartoffel og rejehaler.
Hæld jordnøddeolie i en wok eller tykbundet gryde, så det står 2 1/2 cm op ad siderne; opvarm olien til 190°C, eller til en brødterning bliver brun på 40 sek.
Kom 4 spsk af blandingen i den hede olie ad gangen og steg fritterne i 50-90 sek. på hver side; vend dem med en frituretang, grydeske e.l.

Lad dem dryppe af på let sammenkrøllet køkkenrulle og hold dem varme, mens resten steges.
Server fritterne med de 2 slags sauce nævnt i indledningen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stenbider på blinisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• IldbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tarteletter med ostefyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sorbet af årstidens bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!