(2 personer)
# Ingredienser 
2 makreller a 400 g 
1 spsk  groft salt
½ spsk  stødt melis
Rigelig friskkværnet peber
1 stort løg
1 bdt  dild
 
Grøn sauce: 
1 æggeblomme
2 dl olivenolie
1 spsk  Dijonsennep 
1 tsk  god karry
1 spsk  fed cremefraiche 
Rigelig friskhakket dild og purløg
Salt, peber
* Tilberedning 
Fileter de to makreller og drys de fire fileter jævnt med salt, sukker og peber og 
dæk med frisk dild og skivede løg. 
Læg fileterne sammen to og to som "sandwich".
Dæk et lille fad med dildkviste og anbring de to makrel-sandwiches på dette leje. 
Drys løgskiver over og dæk fadet med alufolie og et let pres på fiskene. 
Stil 12 timer på køl.
Skrab løg og dild af fiskefileterne og træk skindet af fra hovedet mod halen.
Rør den grønne sauce sammen som en mayonnaise.
Server godt brød og grøn sauce til de gravede makrelfileter. 
I sæsonen er nye kartofler absolut et kvalitetsløft, så oser retten af dansk sommer.