Logo

Krabbekløer med hvidløgssmør og krydderurtedressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krabbekløer med hvidløgssmør og krydderurtedressing

 

Friske krabbekløer skal helst købes hos fiskehandleren – og de smager så dejligt i sig selv, at du kan servere dem helt enkelt med brød og dip til.

Til 1 person. Tilberedningstid: 50 minutter Koge/stegetid: 40 minutter Ikke fryseegnet. 

 

#

250 g krabbekløer

salt

2 dildkviste

2 citronskiver (øko)

isterninger

30 g grovflûtes

 

Hvidløgssmør:

5 g smør

hvidløgspulver

 

Krydderurtedressing:

krydderurter

50 g drænet yoghurt, 7%

evt. 10 g radiser

salt og peber

*

Bring en gryde med rigeligt vand i kog.

Tilsæt salt, dildkviste og citronskiver og kom krabbekløerne i kom de større kløer i før de små, der skal koge 5 minutter mindre.

Sluk for blusset efter 20 minutter og lad kløerne hvile i vandet 15 minutter mere.

Tag kløerne op og lad dem afkøle.

Før servering skal kløernes knækkes.

Læg dem på et skærebræt og giv dem et slag med en stump genstand, fx bunden af en kasserolle.

Man kan også bruge en nøddeknækker, men pas på, at de ikke splintrer for meget.

Læg kløerne på knust is ved servering.

Rist nu flûtes.

Server krabbe kløerne med ristet flute, hvidløgssmør og krydderurtedressing.

Ved bordet trækker man selv forsigtigt kødet ud af kløerne.

 

Kalorier 453 kcal. Protein 63 g (56%) Kulhydrat 20 g (18%) Fedt 13 g (26%) Kostfibre 1 g.

 

Hvidløgssmør: Rør smør og hvidløgspulver sammen.

 

Krydderurtedressing: Skyl, slyng og hak krydderurterne.

Rør krydderurterne sammen med yoghurt.

Tilsæt evt. radise i skiver.

Smag dressingen til med salt og peber.

 

TIPS: Gode krydderurter til dressingen kan være en blanding af persille, dild og purløg.

Server en blandet salat til krabbekløerne.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 377 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krabbekløer og Mazarinkage med stikkelsbærSkaldyr er en rigtig sommerspise. Server de lækre sager, når du har lidt ekstra tid til at...
• ØstersSkallerne hos østers er kraftige og har en bladet struktur. Den ene skal er buet og dyb,...
• HummersalatSkøn og lækker opskrift på Hummersalat - Prøv den her! Opskriften er den nemmeste og...
• Ananas bagt med vaniljeAnanas bagt med vanilje er en dejlig opskift på en lækker dessert. Karamellen giver...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!