Tartare de saumon aux concombres 
450 g laksefilet 
1 spsk hakket dild 
V2 citron i fileter 
½ spsk sukker 
1 spsk salt 
1 tsk dijonsennep 
1 spsk cremefraiche 38% 
1 spsk citronsaft 
Agurkesalat: 
1 agurk 
1 tsk salt 
2 tsk hvidvinseddike 
4 spsk olivenolie 
Stødt peber 
Pynt: 
2 spsk kaviar, lakserogn eller stenbidderrogn 
1 lille bundt dild 
Laksefileten marineres med den hakkede dild, de hakkede citronfileter, sukker og salt mellem 12 og 14 timer på køl. 
Laksen aftørres og skæres i små tern og lægges i en skål. 
Sennep og cremefraiche blandes og smages til med citronsaft. 
Dette hældes over lakseternene og det hele vendes forsigtigt. 
Stilles koldt ca. 1 time. 
Agurkesalat: 
Agurken skrælles således at der er små striber af grønt tilbage på agurken. Herefter deles den på langs og kernerne udtages med en ske. 
Agurken skæres i tynde skiver. 
Drysses med salt og hviler ca. ½ time. Skylles herefter i koldt vand og aftørres. Tilsæt eddike, olie, salt og peber og mariner agurken heri. 
Anretning: 
En lille bundløs ringform stilles på en tallerken. 
Laksekøddet presses let ned i formen og Fyldes næsten op. 
Fjern forsigtigt ringformen. Rundt om laksen lægges agurkeskiverne. Arranger en lille »top« kaviar eller lakse- stenbidderrogn i midten. 
Pynt med dild. 
Tips: Kan også kommes i en portions terrineform eller kaffekop foret med film, så den er nem at få ud.